O fundacji

Fundacja
Klubu Szefów Kuchni

Fundacja Klubu Szefów Kuchni powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy.

Celem działania Fundacji KSK jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków "Klubu Szefów Kuchni", oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw.

Fundacja dąży do zapewnienia właściwych warunków zawodowych kucharzom i cukiernikom, integruje środowisko szefów kuchni oraz osób współpracujących z nim, dba o poprawę warunków polskiej gastronomii.

Zadaniem Fundacji jest kreowanie dobrych kulinarnych wzorców poza granicami Rzeczpospolitej: rozwijanie rodzimej gastronomii, wspieranie działań i współpraca na zasadach partnerskich ze wszystkimi stowarzyszeniami, skupiającymi w swych szeregach szefów kuchni i cukierni oraz kucharzy i cukierników z całej Polski, a także promowanie i wspieranie polskiej gastronomii w kraju i zagranicą, upowszechnianie wiedzy o gastronomii i ochrona interesów zawodowych i gospodarczych środowisk związanych z gastronomią.

Swoje cele Fundacja KSK realizuje poprzez organizację imprez gastronomicznych, wspieranie wszelkimi możliwymi sposobami działań w branży gastronomicznej prowadzenie działalności edukacyjnej oraz wydawniczej i współpracę z władzami samorządowymi, rządowymi i organizacjami pozarządowymi w zakresie wskazanym w celach Fundacji.

Deklaracja członkowska
Klubu Szefów Kuchni

Poniżej możesz pobrać deklarację.
Wypełnioną deklarację należy wysłać na adres www@www.pl

Deklaracja Członkowska FKSK.docx

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia