Członkowie
Tomasz Krake

Od najmłodszych lat fascynowała go technika. Będąc nastolatkiem zapragnął zostać kucharzem, co zrealizował kończąc szkołę gastronomiczną im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Chodził do jednej klasy z Karolem Okrasą, gdzie wspólnie zdobywali pierwsze gastronomiczne szlify. Praktyki zawodowe w takich hotelach jak Jan III Sobieski oraz Mercure pod okiem wybitnych szefów kuchni takich jak Robert Sowa oraz Jerzy Pasikowski pogłębiły w nim pasję do gastronomii.
Doświadczenie zawodowe zdobywał w różnych restauracjach, hotelach i firmach związanych z gastronomią.
Studia na kierunku Turystyki umiejętnie połączył z zamiłowaniem do gastronomii pogłębiając swoją wiedzę na temat kuchni greckiej pod okiem Teo Vafidisa. W 2005 roku uczestniczył w konkursie „Spotkania ze Ślimakiem” oraz w 2006 r. w konkursie Sielawa Blues.
Jako Szef kuchni w restauracji Kuchnie Świata zdobył ogromną wiedzę na temat składników spożywczych wykorzystywanych w kuchniach na całym świecie.
W 2008 r. jego wiedzę techniczną wykorzystywaną w gastronomii docenił Niemiecki producent pieców konwekcyjno-parowych firma Convotherm (obecnie należąca do amerykańskiej korporacji WELBILT – właściciela takich marek jak Merrychef, Lincoln, Garland, Frymaster, Manitowoc Ice). Szybko przyswoił w jaki sposób nowoczesne technologie są w stanie usprawnić pracę w kuchni i jako członek International Culinary Team Welbilt prezentuje najnowocześniejsze rozwiązania techniczne w gastronomii na miedzynarodowych targach w: Dubaju, Mediolanie, Moskwie, Hamburgu, Tallinie, Rydze jak i na naszych rodzimych targach w Warszawie, Poznaniu, Krakowie. Współpracuje z wieloma organizacjami gastronomicznymi, producentami i dostawcami żywności, firmami wyposażającymi obiekty gastronomiczne oraz globalnymi sieciami restauracji takimi jak Amrest, McDonald, Lotos, Jeronimo Martins itp.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17