Poznaj naszych członków

Członkowie

Tomasz Krake

Od najmłodszych lat fascynowała go technika. Będąc nastolatkiem zapragnął zostać kucharzem, co zrealizował kończąc szkołę gastronomiczną im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie. Chodził do jednej klasy z Karolem Okrasą, gdzie wspólnie zdobywali pierwsze gastronomiczne szlify. Praktyki zawodowe w takich hotelach jak Jan III Sobieski oraz Mercure pod okiem wybitnych szefów kuchni takich jak Robert Sowa oraz Jerzy Pasikowski pogłębiły w nim pasję do gastronomii.
Doświadczenie zawodowe zdobywał w różnych restauracjach, hotelach i firmach związanych z gastronomią. 

Studia na kierunku Turystyki umiejętnie połączył z zamiłowaniem do gastronomii pogłębiając swoją wiedzę na temat kuchni greckiej pod okiem Teo Vafidisa. W 2005 roku uczestniczył w konkursie „Spotkania ze Ślimakiem” oraz w 2006 r. w konkursie Sielawa Blues.

Jako Szef kuchni w restauracji Kuchnie Świata zdobył ogromną wiedzę na temat składników spożywczych wykorzystywanych w kuchniach na całym świecie.

W 2008 r. jego wiedzę techniczną wykorzystywaną w gastronomii docenił Niemiecki producent pieców konwekcyjno-parowych firma Convotherm (obecnie należąca do amerykańskiej korporacji WELBILT – właściciela takich marek jak Merrychef, Lincoln, Garland, Frymaster, Manitowoc Ice). Szybko przyswoił w jaki sposób nowoczesne technologie są w stanie usprawnić pracę w kuchni i jako członek International Culinary Team Welbilt prezentuje najnowocześniejsze rozwiązania techniczne w gastronomii na miedzynarodowych targach w: Dubaju, Mediolanie, Moskwie, Hamburgu, Tallinie, Rydze jak i na naszych rodzimych targach w Warszawie, Poznaniu, Krakowie. Współpracuje z wieloma organizacjami gastronomicznymi, producentami i dostawcami żywności, firmami wyposażającymi obiekty gastronomiczne oraz globalnymi sieciami restauracji takimi jak Amrest, McDonald, Lotos, Jeronimo Martins itp. 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia