Członkowie
Marek Widomski

Przez ostatnie kilkanaście lat w Polsce poświęcał się w swojej pracy zawodowej poszerzaniu horyzontów kulinarnych młodych kucharzy, organizowaniu konkursów kulinarnych na targach gastronomicznych Tur-Gastro-Hotel, uruchamianiu nowych placówek gastronomicznych w całej Polsce jako Doradca Kulinarny firmy Konsultingowej WISD & Partners oraz Doradca Kulinarny Oerlemans Polska.
Karierę gastronomiczną rozpoczął w 1985 roku w Włoszech. Pierwsze doświadczenia kulinarne jako kucharz zdobywał w restauracjach Rzymu, Tivoli i na Sycylii.
Pod koniec 1988 roku przyjechał do Kanady, gdzie ukończył Instytut Kulinarny "Pierre Dubrulle French Culinary School". Pracował w wielu restauracjach i hotelach zdobywając doświadczenie u boku najlepszych szefów w Kanadzie. Do szczególnych miejsc należy zaliczyć "The Teahouse Restaurant" w Stanley Park i "Le Meridien Hotel" Vancouver B.C. Znajomość kilku języków obcych i korzystne okoliczności pozwoliły mu na liczne podróże po całym świecie, dzięki czemu nie jest mu obca kultura kulinarna krajów obu Ameryk, Australii i Azji.
Marek Widomski to członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, były prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników oraz wynalazca i producent jedynych na polskim rynku wędzarek ekologicznych "Chef's Smokehouse", przeznaczonych dla Amatorów i Profesjonalistów Sztuki Kulinarnej. Juror w wielu konkursach kulinarnych organizowanych w całej Polsce, wielokrotnie nominowany był do Oscara Kulinarnego. Jest też pomysłodawcą i współzałożycielem Centrum Konsultingowo-Kulinarnego "Kulinarny Instytut w Krakowie".
Hobby Marka Widomskiego to organizowanie ciekawych wydarzeń kulinarnych w całej Polsce, zdobywanie kolejnych doświadczeń zawodowych, wyszukiwanie i poznawanie nowych Młodych Talentów Kulinarnych i ich promowanie w Polsce.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17