Członkowie
Łukasz Grabowski

Absolwent Szkoły Gastronomicznej w Jaworznie, od 10 lat budujący i rozwijający zaplecze gastronomiczne hoteli 3 i 4-o gwiazdkowych (m.in. Pabianice, Radomsko, Czeladź, Kudowa Zdrój). Miłośnik szeroko pojętej kuchni śródziemnomorskiej oraz nowoczesnej kuchni polskiej. Lubi kreować nowe koncepcje smakowe bazując na tradycyjnej kuchni, pokazując ją w nowoczesnym wydaniu. Uczestnik i laureat krajowych konkursów kulinarnych. Do kluczowych momentów w swojej karierze zalicza staż w Instytucie Paul`a Bocus`a w Lyonie. Popularyzator Kuchni Polskiej w Czechach, gdzie współpracował z Ambasadą RP i Instytutem Polskim w czeskiej Pradze.
W swojej pracy bardzo ceni zdrowe relacje międzyludzkie i klarowne sytuacje. Bo tylko dobra atmosfera w kuchni może doprowadzić do … „szczęśliwych talerzy”. Jak sam mówi: „Jego kuchnia nie jest jednokierunkowa, molekularna czy sous vide, jego kuchnia ma być po prostu smaczna i odżywiać organizm dostarczając mu tego czego potrzebuje, również w zakresie mikroelementów, nie opierając się tylko na sycącym złudzeniu makro. Kuchnię kocha za to, że codziennie może odkrywać i tworzyć ją na nowo.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17