Członkowie
Łukasz Fulara

Szef kuchni, pochodzi z południa Polski a od kilkunastu lat mieszka w Gdańsku.
Swoją przygodę kulinarną rozpoczał w hotelu „Klimczok” w Szczyrku. Po 3 latach pracy w górach przeniósł się na wybrzeże, gdzie pracował w Hotelach „Bryza” i „Nadmorski”. Póżniej objął stanowisko szefa kuchni w sopockiej restauracji „Godding”, a następnie „Villa Sedan”. Obecnie pracuje nad autorską restauracją w jednym z trójmiejskich hoteli.
Odbył wiele szkoleń m.in. w Akademii Kurta Schellera w Warszawie oraz pod okiem Tierry Finet w „Le Piet a Terre” - restauracji z gwiazdką Michelin, w miejscowości Bourges pod Paryżem. Był uczestnikiem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych:
- Potyczki kulinarne 2011 I miejsce
- Nowy wymiar gotowania Saga 2011 II miejsce
- Festiwal pstrąga 2010 II miejsce
- Monin Cup 2009 I miejsce
- Profesionalista Roku 2008 II miejsce
- Spotkanie ze ślimakiem 2005 I miejsce
- udział w Kulinarnym Pucharze Polski 2005
Łukasz pasjonuje się kuchnią włoską, tradycyjną kuchnią polską, jaki i wykwintną francuską. Fascynuje go również kultura i kulinaria Japonii. Uwielbia połączenia najciekawszych dóbr narodowych, regionalnych i sezonowych w jedno ciekawe danie, gdzie tworzy się idealna harmonia aromatów i smaków. Nabyte doświadczeniem poczucie smaku, proporcji i estetyki w serwowaniu dań pozwalają mu na kreowanie dań autorskich, które z powodzeniem cieszą zarówno oko, jak i podniebienie jego gości.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17