Członkowie
Krzysztof Wojtal

Szef kuchni, ukończył szkołę gastronomiczną w Warszawie przy ul. Poznańskiej. Zaraz po ukończeniu Technikum jego pierwszym miejscem pracy był Hotel MDM w Warszawie. Tu zetknął się po raz pierwszy ze światem gastronomi - tej książkowej, i tej, znanej jako "zaklęte rewiry".
Krzysztof Wojtal ma żyłkę podróżniczą, interesuje się starymi kulturami i starożytnym światem. Gotowanie i podróże zjednoczyły się w jedną pasję tworzenia nowych smaków czy przestrzennych form dań przepełnionych różnorodnością barw i produktów, które dane mu było poznać.
Pracował w wielu krajach na kontraktach (Irak, RPA), pływał na statkach gotując dla kapitanów, marynarzy, archeologów czy dla meteorologów. Te doświadczenia przełożył na swoje interpretacje dań po powrocie do kraju.
Pracował na stanowisku chef de partie w Hotelu Holiday Inn, zastępcą szefa kuchni w Hotelu Jan III Sobieski, dyrektorem gastronomi i szefem kuchni w Hotelu Villa Park Wesoła, szefem kuchni w Hotel Continental w Warszawie. Obecnie jest szefem kuchni w sieci restauracji Sami Swoi. Wielokrotnie zasiadał w jury konkursów kulinarnych. Swoimi doświadczeniami chętnie dzieli się z młodymi kucharzami przygotowującymi się do konkursów, których wspiera swoimi umiejętnościami. Zdobywają oni najwyższe wyróżnienia, co jest też i jego sukcesem.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17