Członkowie
Jarosław Walczyk

Jarosław Walczyk jest współzałożycielem i fundatorem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, gdzie pełni funkcję Prezesa fundacji. Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Od zawsze wiedział, że jego droga zawodowa wieść musi przez kuchnię i wierny swojemu powołaniu ukończył Zespół Szkół Hotelarsko - Gastronomicznych w Gdyni. Kolejnym etapem edukacji zawodowej było ukończenie szkoły morskiej dla kucharzy w Londynie. Właściwą karierę kulinarną rozpoczął na morzu, pracując na statkach pasażerskich pod międzynarodowymi banderami. W latach 1995-2002 pełnił funkcję Executive Chef największego armatora linii promowych - Stena Line.
Po zejściu na ląd, pracował w prestiżowych hotelach jako dyrektor gastronomii i dyrektor hotelu. Dziś swoim nazwiskiem firmuje karty menu w wielu lokalach. Swoją wiedzą dzieli się w autorskich felietonach na łamach prasy branżowej. Gotuje według własnych przepisów, tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek.
Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych w Polsce i poza jej granicami. Swoją wiedzę i umiejętności przekazuje młodym adeptom sztuki kulinarnej, którzy pod jego czujnym okiem osiągają wysokie noty na konkursach, zdobywając pierwsze miejsca oraz wyróżnienia. Ponadto bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży gastronomicznej. Zawsze pamięta o innych, dlatego bierze czynny udział w największych imprezach charytatywnych, zarażając innych swoją pasją.
Obecnie pracuje w restauracji Strefa w Warszawie na stanowisku Executive chef. Laureat nagród, kreowanie dawnych przepisów w nowej odsłonie 2013, Hermesa 2015, Szef roku 2015, najlepsza restauracja roku, Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016 i 2017 – Rekomendacja, dwa symbole sztućców, Osobowość kulinarna 2016 roku i wielu nagród otrzymanych w poprzednich latach.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17