Poznaj naszych członków

Członkowie

Grzegorz Fic

Krakowski Szef Kuchni, który z nożem w ręku spędził całe życie. Swoje 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i w krakowskich hotelach (Hotel Stary, The Bonerowski Palace). Twórca menu, które było wielokrotnie doceniane i wybierane podczas licznych delegacji i wizyt dyplomatycznych w Polsce – gotował dla wielu koronowanych głów, m.in. Księcia Monako Alberta II i Księżnej Charlene, Króla Haralda V i Królowej Sonji, jak również dla prezydentów z całego świata, m.in. Włoch Giorgio Napolitano, Niemiec Joachim Gauck, Finlandii Sauli Niinisto, Łotwy Andris Berzins, Polski Bronisława Komorowskiego, Portugalii Anibal Cavaco Silva, Republiki Czeskiej Vaclava Klausa, premiera Chińskiej Republiki Ludowej Wen Jiabao i dla wielu innych znanych osobistości za świata biznesu, showbiznesu i polityki.

Wiedza i wyobraźnia, które dzięki swojej pasji stale rozwija, nieustannie napędzają go, by w tym rozległym kulinarnym świecie poszukiwać niebanalnych połączeń. Regularnie szlifuje swój warsztat w zaprzyjaźnionych restauracjach w Wiedniu, Rzymie czy Kolonii, a nawet w Paryżu w Hotelu Balzac u słynnego szefa kuchni Pierre Gagnaire w jego restauracji z 3* Michelin.

Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Z zamiłowania myśliwy, członek Polskiego Związku Łowieckiego. Szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji ALBERTINA Restaurant & Wine.

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia