Członkowie
Dominik Moskalenko

Nazywam się Dominik Moskalenko urodziłem się 04.08.1982r. w Nowym Dworze Mazowieckim.
Ukończyłem szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej w Warszawie. W wieku 17 lat odbyłem praktykę w Warszawskim hotelu Bristol, gdzie następnie pracowałem u boku Pawła Oszczyka i Bernarda Lussiana.
Kolejne 5 lat spędziłem w Londynie pracując w topowych restauracjach należących do Le Caprice Holdings: Le Caprice i Scotts Of Mayfair na stanowisku Chef de partie a następnie awansowałem na pozycje Sous Chef.
Po powrocie do Polski zostałem szefem kuchni w restauracji Pomidoro
w Konstancinie Jeziornie. Współpracowałem z Wojciechem Modest Amaro
w restauracji Amber Room przy Polskiej Radzie Biznesu. Będąc szefem kuchni w restauracji „Na Zielnej” zostałem wyróżniony w konkursie Food&Wine Noble Night w kategoriach „przystawka”, „danie główne”i,,Deser”. Współtworzyłem restaurację Taste Wilanów i Taste Burger.
Obecnie jestem ekspertem kulinarnym w firmie Sokołów. Prowadzę również restaurację Beef and Beer. Jestem współwłaścicielem firmy „Sekrety Szefa Kuchni” produkującej skoncentrowane wywary „Demi Glace”.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17