Członkowie
Bożena Sikoń-Wojtal

Mistrzyni cukiernictwa, zwyciężczyni i laureatka wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą. Szkoliła się u najlepszych w Polsce i Europie. Wielokrotnie występowała w roli trenera, przygotowując osoby indywidualne jak i drużyny do międzynarodowych konkursów cukierniczych, będąc tym samym „matką ich sukcesów”.
Prowadzi szkolenia dla cukierników i amatorów, na których kładzie duży nacisk na umiejętność rozpoznawania i łączenia smaków, struktur, tak by przygotowane ciasta, torty i desery były w pełni zharmonizowane.
W firmie tortownia.pl prowadziła Pracownię cukierniczą, w której powstawały wyśmienite ciasta, desery i wyjątkowe torty artystyczne.
Zawodowo przez lata związana z hotelami warszawskimi, a w nowo otwartym francuskim hotelu Mercure zyskała wiedzę i doświadczenie w tworzeniu deserów, ciast i tortów z kuchni francuskiej.
W tym czasie odbyła staż w szkole Lenotre we Francji, w szkole dekoratorstwa artystycznego w Yssingeaux pod Lyonem.
Ostatnie 15 lat pracy w hotelarstwie to stanowisko szefa pracowni cukierniczej w hotelu J.III Sobieski.
Jest autorką niezliczonej liczby przepisów na słodkości, bohaterką wielu wywiadów telewizyjnych, w magazynach kulinarnych i prasie branżowej.
Prowadziła autorski program „Łakocie Bożeny Sikoń” w telewizji Kuchnia +. Wystąpiła w roli jurora w programie telewizyjnym Polski Turniej Wypieków w telewizji TLC.
Członkini założycielskiej grupy Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Członkini Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17