Nowi członkowie KSK
Już ponad 30 członków liczy Klub Szefów Kuchni. Ta elitarna organizacja zrzeszająca najlepszych szefów kuchni w Polsce rośnie w profesjonalną, kulinarną siłę.

W lipcu 2017 roku do tego zacnego grona dołączyli wspaniali szefowie – Andrzej Jakomulski i Grzegorz Fic.
- Już dawno zdecydowaliśmy z Zarządem KSK, że chcemy powiększać grono najlepszych szefów kuchni. Nowe twarze to nowe pomysły, nowa siła i energia do pracy w całej Polsce, bo mamy szefów z różnych części naszego kraju. Szefowie Andrzej Jakomulski i Grzegorz Fic to idealni kandydaci na członków naszego klubu. Młodzi z doświadczeniem i dużą wyobraźnią kulinarną, szanowani w swoich miejscach pracy. Bardzo się cieszę, że będziemy mogli z nimi pracować przy wielu projektach i przedsięwzięciach klubu – powiedział Jarosław Walczyk, Prezes KSK.
Andrzej Jakomulski – miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych. Hołduje najwyższej jakości co widać we wszystkim co robi. Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.
Posiada bogate doświadczenie, które zdobywał w Polsce i zagranicą.
Juror wielu prestiżowych konkursów w Polsce.
Aktualnie zachwyca Gości czterogwiazdkowego Hotelu Leda w Kołobrzegu. Jego autorska karta menu stanowi podstawę sztandarowej oferty obiektu. Restauracja La Maison, w której pracuje została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego oraz otrzymała rekomendację Slow Food Polska.
- Bardzo się cieszę, że dołączyłem do zacnego grona KSK. Liczę, że będę miał możliwość wykorzystać swoją wiedzę i doświadczenie oraz pokazać piękno kulinarne mojego regionu, który jest bliski mojemu sercu – powiedział Andrzej Jakomulski
Grzegorz Fic - krakowski szef kuchni, który z nożem w ręku spędził całe życie. Swoje 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i krakowskich hotelach.
Wiedza i wyobraźnia, które dzięki swojej pasji stale rozwija, nieustannie napędzają go, by w tym rozległym kulinarnym świecie poszukiwać niebanalnych połączeń. Regularnie szlifuje swój warsztat w zaprzyjaźnionych restauracjach zagranicą.
Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej. Z zamiłowania myśliwy, członek Polskiego Związku Łowieckiego. Szef kuchni i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji ALBERTINA Restaurant & Wine.
- To zaszczyt dołączyć do elitarnej organizacji kucharskiej. Mam nadzieję, że moje doświadczenie i pasja do kulinariów wesprze liczne działania klubu. Liczę też na wymianę doświadczeń z zacnym gronem klubowiczów, w końcu człowiek uczy się całe życie – powiedział Grzegorz Fic
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17